In 2017 naar een nog hoger niveau

We tellen af naar de feestdagen en natuurlijk de kerstvakantie. De jaarwisseling is altijd een mooi moment om terug te blikken en vooruit te kijken. Ik heb mijn collega’s gevraagd wat hun hoogtepunten van 2016 waren en waar ze in 2017 het meest naar uit kijken.

Hoogtepunten van 2016

In 2016 hebben we weer vele stappen gezet in de verdere professionalisering van ons bedrijf. Gelukkig dit jaar geen naamswijzigingen of grote veranderingen in de organisatie. De goede sfeer op kantoor en het hechte team worden door iedereen genoemd als positief punt. Voor Machteld was de Dag van Druten een hoogtepunt: de start van het inmiddels al zeer succesvolle concept Excellent Student, waarbij organisaties studenten voor tijdelijke klussen kunnen inschakelen. De succesvol verlopen examentrainingen en de zeer positieve reacties op de bijlessen waren een hoogtepunt voor Sanne: “Mooi om te zien dat we leerlingen op de valreep nog kunnen helpen overgaan of slagen.” We zijn het schooljaar 2016-2017 goed begonnen met veel nieuwe bijlesaanvragen. Nathalie is erg blij met de vele grote vertaalopdrachten die zijn binnengekomen bij Verretaal. De door haar ontwikkelde cursus Zakelijk Engels bleek tevens een groot succes te zijn. Swen noemt nog de contractverlenging die alle personeelsleden in 2016 hebben gekregen en de zeer positieve cursusevaluaties die Maas en Waal Academie heeft gekregen. Ook de aflevering van onze eerste leaseauto aan Swen, de opvallende grijs-rode Seat Ibiza, mag aan het lijstje met hoogtepunten worden toegevoegd.

Op naar 2017

Bijles Maas en Waal wil nog meer leerlingen bereiken, met name ook in Beneden-Leeuwen en in Beuningen. Sanne heeft als persoonlijk doel om de examentrainingen nog strakker te organiseren. Machteld streeft naar een nog hechtere samenwerking met D’n Bogerd en Swen hoopt weer op veel inschrijvingen voor de voorjaarscursussen bij Maas en Waal Academie. We streven er in 2017 naar, zoals onder andere Nathalie aangeeft, om de zakelijke markt nog meer te bereiken met computer- en taalcursussen. Denk hierbij aan de nieuwe cursus Zakelijk Engels en een complete cursus Office 365.

Digitale cadeautjes

In de loop van 2017 zullen wij op onze website zogenaamde “premium content” gaan aanbieden. Dit zijn een soort digitale cadeautjes voor onze klanten: pdf-documenten met handige tips en trucs die gratis te downloaden zijn. Bijles Maas en Waal werkt bijvoorbeeld aan een handige gids met studietips en Company Courses werkt aan een document met veelgebruikte handige functies van Microsoft Office.

Prettige samenwerking voortzetten

Samenvattend staan er in 2017 geen grote veranderingen op de rol, maar willen we vooral zo doorgaan en nog meer mensen in Maas en Waal naar een hoger niveau brengen. Wij willen de prettige samenwerking met onze huidige klanten in 2017 graag voortzetten en danken hen hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen. Rest mij jullie prettige kerstdagen te wensen en natuurlijk een gezond en gelukkig 2017!

Bart van Kraaij