Bart van Kraaij

In 2008 begon ik met het verzorgen van bijlessen. Een paar avonden in de week was ik onder de pannen om lessen wiskunde, economie en m&o te geven. Het werd steeds drukker en op een bepaald moment besloot ik er een kleine vergoeding voor te vragen.

Regelmatig kreeg ik de vraag of ik ook bijles in bijvoorbeeld scheikunde kon geven. Dit is natuurlijk erg lastig als je bedrijfseconomie studeert en ik schoof deze aanvragen dan ook door naar medestudenten. We ontwikkelden een website, een administratiesysteem en bestelden visitekaartjes. Bijles Maas en Waal was geboren.

Ondertussen studeerde ik bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. In 2012 rondde ik de master Accounting af. Veel van mijn medestudenten gingen aan de slag bij een groot accountantskantoor. Ik wist echter nog niet zeker of ik dat wel wilde. Daarom besloot ik om nog de master Strategic Management te doen, die ik in 2013 afrondde.

Was het een goed keuze?

Daarna naderde het moment om te kiezen dan toch echt. Ga ik door met mijn eigen bedrijf, ga ik een docentenopleiding volgen of ga ik wellicht aan de slag als accountant of consultant? Bijles Maas en Waal had zich inmiddels ontwikkeld tot een professionele organisatie. We verzorgden duizenden bijlessen per jaar. Waarom hier dan niet mee doorgaan en het bedrijf verder ontwikkelen? Een prachtige mogelijkheid om onderwijs en ondernemerschap te combineren.

Beloning

Mijn keuze voor het ondernemerschap werd in 2013 direct beloond met de titel Jonge Ondernemer van het Jaar. Dat inspireerde mij om het dienstenaanbod uit te breiden met diverse nieuwe educatieve concepten, die anno 2018 samen Bart van Kraaij Groep vormen.

 

Lees hier meer over Bart van Kraaij Groep