Van computer naar real life!

Bart en Machteld zitten in vergadering. In een keer hoor ik ‘’Aïcha, wil je er even bij komen zitten?’’. Ik sluit m’n laptop en schuif aan. Gelijk stelt Bart me een vraag: ‘’ Zoals je weet komt er een naamsverandering. Wij willen graag een nieuwe brochure voor Bart van Kraaij Groep. Zou jij deze willen maken?’’ Ik hoef er niet lang over na te denken en zeg gelijk ‘’Ja, natuurlijk!’’. Dit is een grote eer als stagiaire.

Gelijk bespreken we wat er in de brochure moet komen te staan en welke vormgeving het document moet krijgen. Na afloop van het gesprek loop ik terug naar m’n plek en begin ik er gelijk aan. De brochure moet namelijk over twee weken al af zijn….

Help, Photoshop?!

Op school heb ik wel geleerd hoe je een magazine vormgeeft, maar de hele lay-out zelf bedenken en vormgeven is een lastige klus. Ik begin. Hier een balkje, daar het logo, daar de tekst en hier de foto. ‘’Nee, dat ziet er niet uit’’ denk ik bij mezelf.
Bart komt achter me staan en kijkt tevreden. Hij geeft me nog een aantal ideeën en gelijk zijn de pagina’s van het eerste concept klaar. De dagen erna geef ik de overige pagina’s vorm. Op vrijdag 18 december draag ik de bestanden over aan Machteld en Omar, ik heb namelijk kerstvakantie. Tijdens mijn vakantie zouden de brochures worden besteld en zouden ze binnenkomen.

Brochure in de hand

Na mijn vakantie kom ik op kantoor en zie ik de brochures. Ik pak er een vast en kijk er vreemd naar. ‘’Wat vind je ervan?’’ vraagt Bart. ‘’Ik vind ze wel mooi, maar wel heel raar. Ik heb ze zelf vormgegeven, daarom ziet het er zo raar uit”. Met verbazing kijk ik de hele brochure door en ga ik er bij zitten. ‘’Hoe kan het dat ik dit op mijn scherm heb gemaakt en dat er nu 10.000 van zijn gedrukt?’’. Ik snap er niets van.
Veel mensen reageren enthousiast. Dit is erg goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik maak een foto van de brochure en app hem naar mijn vrienden. Ik krijg nog meer positieve reacties.
Ik begin te lachen en word er blij van.

Klanttevredenheid

Een paar dagen later loop ik een winkel in, in Druten. Ik pak de spullen die ik nodig heb en sluit aan in de rij bij de kassa. Daar zie ik de brochures liggen. De klant voor mij pakt hem op en zegt tegen de medewerker “Dat is een mooie brochure van Bart van Kraaij Groep”. Ik begin te glunderen en denk bij mezelf ‘’Het is toch een goed teken dat zoveel mensen tevreden zijn”.

 

Aicha Enzerink – Marketing en Communicatie – Koning Willem I College

 

Bekijk hier onze diensten!