Examentrainingen: met name voor zelfvertrouwen

Jaarlijks vragen wij onze examenkandidaten waarom ze besluiten deel te nemen aan onze examentrainingen. Dan zou je denken dat ze massaal antwoorden “om een hoger cijfer te halen”. Niets is echter minder waar. 

 

Gezellige bedrijvigheid

De periode van de examentrainingen vind ik de mooiste periode van het jaar. Er is dan lekker veel bedrijvigheid in d’n Bogerd en ons team staat voor een mooie uitdaging om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de eindexamens. Die taak nemen we zeer serieus. In februari beginnen we met de voorbereidingen. Sanne en ik verdelen de taken en we nemen contact op met alle betrokken partijen, zoals het Pax Christi College, d’n Bogerd en natuurlijk onze eigen examentrainers. Vervolgens draait het om communicatie: mensen goed informeren over hoe onze examentrainingen werken en wat leerlingen er aan hebben. Het maken van een rooster is de grootste uitdaging, je moet immers met veel zaken rekening houden. Dat zorgt weleens voor stressvolle momenten. Tot het rooster af is natuurlijk, want het is altijd een mooi moment als we ons rooster kunnen publiceren. Dan kan het spannende wachten op inschrijvingen beginnen.

 

Rust en overzicht

Ook in 2015 vroegen we onze leerlingen waarom ze nou aan de trainingen hebben deelgenomen. Wat blijkt? Het draait met name om het creëren van overzicht en het vergroten van het zelfvertrouwen. We nemen in alle rust de stof door en vertellen onze eigen ervaringen. Want slechts enkele jaren geleden zaten wij zelf in die gymzaal met klamme handjes. Met een goede planning en een duidelijk overzicht van de stof maken we leerlingen duidelijk wat ze wel en niet moeten leren. Vervolgens kunnen leerlingen thuis heel gericht gaan studeren en bespreken we de moeilijke opgaven in een volgende bijeenkomst.

 

Examentips op dinsdag 15 maart 2016

Als Bart van Kraaij Groep willen we voor onze klanten zoveel mogelijk waarde toevoegen. Daarom starten we met een gratis informatieavond over de eindexamens, op dinsdag 15 maart. Sanne en ik zullen ouders en leerlingen die avond voorzien van allerlei handige tips, die we de tien gouden examentips noemen. Deze avond is met name bedoeld om leerlingen gerust te stellen. Met de eindexamens in het vooruitzicht, kan ik me voorstellen dat de stress soms kan toeslaan. En dat is niet nodig, want, ook al is het een cliché, als je je goed voorbereidt kun je met voldoende zelfvertrouwen je examenperiode in. Want zelfvertrouwen, daar draait het om in de periode voor en tijdens de eindexamens. Ik wens jullie heel veel succes de komende tijd!

 

Meer informatie over de examentrainingen vind je hier!