Maak kennis met…

 Elke maand laten we je kennis maken met iemand die werkzaam is bij Bart van Kraaij Groep. Wie zijn ze, hoe ziet hun dag eruit en hoe ziet hun loopbaan eruit? Maar ook, wat zijn hun werkzaamheden bij Bart van Kraaij Groep. En waarom? Leer het bedrijf en onze mensen kennen. Deze week: Swen Wigmans uit Beneden-Leeuwen.

Naam: Swen Wigmans
Wat doe je: Opleiding tot docent aardrijkskunde, Coördinator van Company Courses en Maas en Waal Academie
Opgegroeid: Lienden
Heeft: Een relatie
Stopwoordje: Zeg maar..
Laatste drankje: Water
Dier: Ik wil ooit een keer een hond
Ontbijt: Ik ontbijt niet. Ik smeer wel elke ochtend mijn brood voor de lunch.

Hoe ziet een dag van Swen Wigmans eruit:

“Elke maandag tot donderdag ben ik te vinden op kantoor bij Bart van Kraaij Groep. Ik stap in mijn auto ‘s ochtends en luister naar mijn favoriete muziek om even wakker te worden. Ik zit redelijk veel achter de computer maar ik geef ook bijlessen en cursussen. Een aantal jaar geleden ben ik gestart met het geven van bijlessen en na een tijdje meer taken gekregen. Zo ben ik er ingerold en nu coördinator van twee concepten van Bart van Kraaij Groep.”

“’s Avonds doe ik het liefst zo weinig mogelijk. Lekker rustig, niet te veel aan mijn hoofd hebben, dan kan ik genieten van een heerlijk avondje op de bank. Ik woon al 4,5 jaar samen met mijn vriend en die werkt in de horeca, we wisselen elkaar dus veel af. Ik ga ook regelmatig naar mijn familie in Haaften.”

Jouw reis tot nu toe:

“Elke dag ging ik met de brommer naar de middelbare school. Ik heb 5 jaar lang gewerkt bij de Kaasspecialist in Tiel, dat baantje kreeg ik via mijn buurman. Zodoende werkte ik al snel elke zaterdag en in de vakanties. Na mijn middelbare school ben ik de opleiding tot aardrijkskundedocent gaan volgen. Ik vond dat vak namelijk heel leuk!”

Een les en een voorbeeld:

“Probeer een verhaal van twee kanten te bekijken. Dan heb ik het over verhalen die verteld worden door mensen maar ook over de media. Tegenwoordig laten ze je zien wat ze willen, niet wat de werkelijkheid is. Dat heb ik geleerd van mijn opleiding. Het lukt mij ook niet altijd, maar ik probeer het wel vaak.”

“Het is niet dat ik specifiek een persoon als voorbeeld zie, maar meer bepaalde eigenschappen van meerdere personen. Mijn vriend heeft bijvoorbeeld ontzettend veel doorzettingsvermogen, net als mijn moeder. Ik heb daar veel respect voor. Ook als het even niet lekker gaat kunnen zij de knop omzetten om toch weer door te gaan. Ik vind het bijzonder dat ze dat kunnen, ik kijk daar wel tegen op!”

Maas en Waal Academie en Company Courses:

“Naast het geven van bijlessen en cursussen houd ik me ook bezig met het contact onderhouden met de klanten en docenten, ik maak planningen voor de cursussen, verwerken van klachten en complimenten hoor. 😉 Ik geef bijles aan kinderen die extra zorg nodig hebben en ik geef examentraining. Ik doe het beheer van Senior Digi Club sinds eind 2016. Ook ruim ik vaak het kantoor op, aan het einde van de dag moet mijn bureau namelijk ook helemaal leeg en schoon zijn. Het is dus heel afwisselend werk en ik vind het leuk om contacten te onderhouden. Ik probeer altijd het negatieve om te bouwen naar iets positiefs en als vervolgens de klant tevreden is, dan ben ik dat ook!”

Wat missen we nog:

“Ik houd van uiteten en tijd doorbrengen met mijn familie. Waar ik later precies eindig weet ik nog niet. Je kunt mij wakker maken voor sushi, bitterballen en zeker voor een andere vette hap. Eigenlijk is eten wel een passie van mij. Vroeger wilde ik altijd brandweerman of astronaut worden, ergens dus wel een link met aardrijkskunde. Ik ben verslaafd aan nu.nl, kom maar op met die ontwikkelingen, het liefst weet ik alles, ik ben erg nieuwsgierig!”